Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και η τοποθέτηση Μητσοτάκη: Μετεξέλιξη του… επιτελικού κράτους και 120 μεταρρυθμίσεις (Βίντεο)

Τους άξονες διακυβέρνησης και τους στόχους της νέας κυβερνητικής θητείας έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου αναφέρθηκε στη… μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους, σε 120 «μεταρρυθμίσεις» και σε υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητη αρχή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα τρία πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν την οργάνωση του κράτους, την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου από το Υπερταμείο, αλλά και η κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητη αρχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες της τετραετίας είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγεία, καλύτερο Κράτος και μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Επίσης αναφέρθηκε στην είσοδο οκτώ κομμάτων στη Βουλή, αναφέροντας ότι μπορεί να αποτελέσουν πολιτική κακοφωνία οι πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί αλλά η Δημοκρατία ξέρει να προστατεύεται.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του ανέφερε ότι κανείς δεν είναι μόνιμος στον ρόλο του και ότι πετυχημένος υπουργός δεν είναι μόνο εκείνος που ολοκληρώνει το έργο του αλλά και που υπερασπίζεται και συνολικά το έργο της κυβέρνησης.

Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη:

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανοίγοντας τον κύκλο επισκέψεων του πρωθυπουργού στα υπουργεία. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης (27/6), στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε αυτή μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (29/6) και έχει στην ατζέντα το μεταναστευτικό αλλά και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 20 Ιουλίου στην Ισπανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί